- ΜΗΧΑΝΙΚΟΙ ΑΝΕΛΚΥΣΤΗΡΕΣ -

Αποτελούν τον παλαιότερο, αλλά ταυτόχρονα και τον πιο προηγμένο τεχνολογικά τύπου ανελκυστήρα. Οι σημερινοί μηχανικοί ανελκυστήρες, αποτελούν μια αξιόπιστη λύση για κάθετη μεταφορά.

Αποτελούν τον παλαιότερο από πλευράς σύλληψης αλλά ταυτόχρονα τον πιο προηγμένο τεχνολογικά τύπου ανελκυστήρα. Οι σημερινοί μηχανικοί ανελκυστήρες, αποτελούν μια αξιόπιστη λύση για κάθετη μεταφορά.

Η βασική αρχή λειτουργίας τους, είναι μια τροχαλία προσαρμοσμένη σε μειωτήρα και ηλεκτρονικό κινητήρα όπου από την  μια πλευρά βρίσκεται ο θάλαμος και από την άλλη το αντίβαρο. Και ο θάλαμος, μέσω του πλαισίου θαλάμου (ΣΑΣΙ) και το αντίβαρο κινούνται σταθερά πάνω σε οδηγούς.

Τα μηχανικά συστήματα ανελκυστήρων συνιστώνται σε ψηλά κτίρια όπου οι απαιτήσεις για μεγάλες ταχύτητες και έντονη επιβατική κίνηση (εκατοντάδες ζεύξεις/ημέρα) είναι δεδομένες.

Πλέον διατίθενται και με αυτόματο απεγλωβισμό που μέχρι πρότινος ήταν προνόμιο μόνο των υδραυλικών ανελκυστήρων.

Για τέλεια λειτουργικά αποτελέσματα συνίσταται η χρήση inverter (ηλεκτρονικός ελεγκτής ταχύτητας – λειτουργία VVVF) αντί για μηχανές 2 ταχυτήτων που μας προσφέρει αθόρυβη και άριστη λειτουργία του ανελκυστήρα καθώς και εξοικονόμηση ενέργειας. Οι μηχανικοί ανελκυστήρες συνιστώνται σε ψηλά κτίρια άνω των 6 ορόφων, σε κτίρια με έντονη κίνηση όπως ξενοδοχεία, δημόσια κτίρια, εμπορικά καταστήματα κ.α.

Espa 2014-2020

Pin It on Pinterest

Share This